Ga naar hoofdinhoud

Carla van Gameren is zelfstandig ondernemer en sportlerares. Carla: ‘Tot mijn 29e zat ik in de Nederlandse judoploeg. Toen ik daar dertig jaar geleden mee stopte, stortte ik mij helemaal op het lesgeven. Ik gaf judo, zwemmen, aerobics, eigenlijk alles behalve ballet. Nadat ik 20 jaar lang last had gehad van wat ik dacht dat oude sportblessures waren, kreeg ik acht jaar geleden een zware schub. Het heeft me toen maanden gekost om weer ‘redelijk normaal’ te lopen en functies terug te krijgen. De MS heeft zich bij mij genesteld in de linkerkant van mijn lijf. Ik heb een hele rits klachten, maar dat kun je in omdenken! Ik heb methodes ontwikkeld die mij een heel eind brengen. Als ik nu bijvoorbeeld spinning of aerobic geef, zweep ik de deelnemers verbaal op en zeg: “als jullie eerder stoppen dan ik, klopt er iets niet”. Op een slechte dag zou ik een hele les mondeling kunnen geven. Door mijn jarenlange ervaring kom ik daar een eind mee; ik kan heel goed vertellen hoe ik wil dat de deelnemers een oefening uitvoeren.’

Foto 500watt
Back To Top