Ga naar hoofdinhoud

Webinar mei 2020

MS-coach Tamara Bijleveld vindt het belangrijk om te kijken naar nieuwe mogelijkheden en te denken in oplossingen. De bedrijfsarts is de schakel naar jouw werk. Je kunt hem of haar inschakelen voor dat wat jij moeilijk vindt om te vertellen.

>>bekijk de presentatie van Tamara

Symposium MS & Werk september 2018

Presentatie opening door MSVN voorzitter Jan van Amstel
Arbeid is een cruciale randvoorwaarde voor de kwaliteit van leven. Een sociale uitkering is meer valkuil dan vangnet. Gelijke kansen op de arbeidsmarkt zijn essentieel.

Presentatie MS Zorg Nederland door Gerald Hengstman
Bij veel mensen met MS komt het onderwerp ‘werk’ relatief laat ter sprake in de spreekkamer. Meestal als er al problemen zijn. Dan is het helaas vaak te laat. Zowel zorgverleners als mensen met MS moeten dit veel eerder aankaarten.

Bespreken_van werk_met_zorgverleners (CWG / Fit for Work)
De arts, verpleegkundige en andere zorgverleners kunnen een belangrijke rol spelen bij aan het werk blijven met MS of andere chronische aandoeningen. Toch komt werk vaak niet vanzelf aan bod in de behandeling.

Werken_met een_chronische aandoening (CWG / Fit for Work)
Wie kan je één-op-één hulp bieden, en wat zijn handige websites waarmee je zelf aan de slag kunt.

Experience Toolkit door MS-voorlichters Anquelien Visser en Paulien Bats
Met de MS Experience Toolkit kunnen gezonde mensen ervaren hoe het is om MS te hebben. De kit is zo samengesteld dat je voor heel even een persoon met symptomen van MS bent. En dat maakt best wel indruk. ‘Het is toch niet zo dat je al deze symptomen tegelijk hebt…?’ Jazeker, en wel meer ook.

MS@Work studie door Dennis van Gorp
Onderzoek naar factoren die van invloed zijn op het verliezen of juist behouden van een baan bij mensen met MS.

Wet- en regelgeving door MS-coach Maria van Nies en Bernadette Linssen (UWV)
Wat staat je te wachten als je je ziekmeld. En moet je je voor honderd procent ziekmelden of kan dat ook gedeeltelijk? Als je voor kortere of langere tijd een stapje terug moet doen, wat is dan voor jou passend?

Vind de baan die bij je past’ door Sieto Doornbos (Perfectum) en MS-coach Lara Smit

Solliciteren en het belang van werk (MS-coach Tamara Bijleveld)
Werken kan een belangrijke bijdrage leveren aan ons welzijn. Hoe kan je solliciteren terwijl je leert leven met MS en welke keuzes maak je en hoe maak je die? Hoe kan ik mijn gesprek voorbereiden?

‘Blijven Werken is een groepstraining die de poliklinische revalidatieafdeling  van de Rijndam Revalidatie  geeft.  Deze groepstraining is bedoeld voor mensen met een langzaam progressieve neurologische aandoening of neuromusculaire aandoening die betaalde arbeid verrichten en ondersteuning willen bij het zo lang mogelijk blijven werken. Deze innovatieve training is ontworpen door ergotherapeut Nanette Nab, Radboud UMC. We geven deze training tweemaal per jaar; in het voorjaar en in het najaar. De training bestaat uit 6 bijeenkomsten die wekelijks zijn gepland. De locatie van de training is Rijndam Revalidatie, locatie Erasmus MC.

Het belang van coaching (MS-coach Tamara Bijleveld)
Als je hoort dat je MS hebt, komen er veel vragen op je af. Vragen als ‘Hoe kan ik leren omgaan met de onzekerheid, en hoe leer ik weer te vertrouwen op mijzelf en mijn “onbetrouwbare” lichaam? Hoe houd ik een gelijkwaardige relatie met mijn partner?’. Coaching helpt je de voor jou juiste keuzes te maken op het voor jou juiste moment.

Combineren van werk en vrije tijd (Ivonne Berkers (Mezzo))
Mezzo streeft naar een mantelzorgvriendelijke samenleving waarin mantelzorgers kunnen zorgen voor hun naasten op een manier die bij hen past. Het combineren van de zorg met o.a. werk en vrije tijd heeft daarbij bijzondere aandacht. Wat kun je voor jezelf regelen; welke tips en valkuilen zijn van belang; wat is mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid?

Back To Top