Ga naar hoofdinhoud
Zaterdag 29 september vond in Culemborg ons symposium MS en Werk plaats. Dit evenement, dat dit jaar voor het eerst werd georganiseerd, voorzag duidelijk in een behoefte, zo bleek uit de reacties van de bezoekers.  

Circa 160 deelnemers, waarvan het merendeel lid van onze vereniging is, luisterden naar de opening door voorzitter Jan van Amstel en de plenaire aftrap door neuroloog dr. Gerald Hengstman van MS Zorg Nederland. Daarna

gingen de deelnemers uiteen in verschillende workshoproutes, onder andere over wet- en regelgeving, maar ook over grenzen stellen, solliciteren en een passende baan vinden. De workshops werden vooral gegeven door professionals uit het veld en ervaringsdeskundige MS Coaches. Ook was er veel interactie tussen deelnemers onderling en werden ervaringen end best-practises uitgewisseld.

Dankzij het zonnige weer, kon de uitgebreide lunch deels buiten genuttigd worden. Vervolgens vervolgden de bezoekers hun route langs workshops over het bespreken van werk met zorgverleners, de MS@Work studie en tips van een klinisch geneeskundig arbeidsdeskundig consulent.

Na de laatste ronde workshops over het belang van coaching en mantelzorg, waren alle deelnemers goed geïnformeerd om werk te maken van hun toekomst. Tijdens de afsluitende borrel was er duidelijk enthousiasme hoorbaar onder de bezoekers en workshopleiders.

Meer informatie over de presentaties vind je hier.

Back To Top