Ga naar hoofdinhoud

Webinar Werk en inkomen met MS

Je hebt een leuke baan waar je veel waarde aan hecht. En je hebt ook MS. Bernadette Linssen, adviseur verzekeringsarts bij het UWV,  vertelt over wat een chronische ziekte kan betekenen voor je werk en inkomen. Bernadette is zelf ook ervaringsdeskundige met MS en zit deels in de WIA. Bernadette licht aan de hand van haar eigen ervaringen toe hoe de Wet poortwachter en de Wet WIA in elkaar zitten. De kracht van haar verhaal is dat zij vanuit persoonlijk en professioneel perspectief de onderwerpen benadert.

Kijk het Webinar hieronder terug, of open de link op YouTube.

Webinar Werken en MS, hoe doe je dat?

Met een chronische ziekte, kan werken ingewikkeld zijn.  Ook al wil je graag, je moet toch met van alles rekening houden.

MS-coach Sanja de Bruin vertelt over de vragen die bij haar en collega MS-coaches binnenkomen. Ervaringsdeskundige Janneke Knol vertelt hoe zij met haar werk in gesprek is gegaan over haar MS en welke afspraken zij met haar werkgever heeft gemaakt.

Kijk het Webinar hieronder terug, of open de link op YouTube.

Webinar MS en (fysiek) werk

Op 23 februari 2021 hield fysiotherapeut, ervaringsdeskundige en MS-coach Joanna Venderbos een online presentatie over MS en (fysiek) werk.

Het feit dat je MS hebt, betekent zeker niet dat je niet kunt werken. Maar wat als je een baan hebt die fysiek veel van je vraagt? Wat zijn de risico’s als je een fysiek beroep hebt en MS? Waar liggen de kansen en uitdagingen? Wat kun je zelf doen? Waar moet je alert op zijn? En wat als het niet (helemaal) lukt?

Kijk het webinar hieronder terug, of open de link op YouTube.

Vlogs

Vlogs van andere mensen met MS geven je een inkijkje in hun leven. Zo zie je hoe zij bijvoorbeeld omgaan met MS. Elke dag weer. Misschien hebben ze wel tips waaraan jij nog niet hebt gedacht.

Quirien Schreurs heeft een paar vlogs opgenomen over MS en werk. Hoe kijkt Quirien naar werk?

Animatie

Welke informatie kun je verwachten op MS-werkloket? Bekijk dan de volgende animatie

Back To Top